Eckhart Tolle

Új Föld

Infó

A ​most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. És most itt a folytatás, az Új Föld, melyben Tolle a lehető legrészletesebben magyarázza el a megvilágosodás útját.

Eckhart Tolle (IPA [ˈɛk.haʁt ˈtɔlə], született Ulrich Leonard Tölle néven, Lünen, 1948. február 16. – ) német származású kanadai író, előadó, spirituális tanító, A most hatalma és az Új Föld című bestsellerek szerzője. 2008-ban a The New York Times egy cikkében a „nemzet legnépszerűbb spirituális tanítójaként” utaltak rá. Könyveiben önmagát megvilágosodott emberként határozza meg, aki megszabadult az egó minden kötöttségétől és kényszerétől.

Élete

Elmondása szerint a Németországban és Spanyolországban eltöltött, boldogtalan gyermekkora után fiatal, depressziós felnőttként Angliában élt, ahol – saját szavaival élve – egyfajta „belső átalakuláson” ment keresztül. „A legnagyobb boldogság leírhatatlan állapotában eltöltött”, néhány évnyi hajléktalanság után vált spirituális tanítóvá. Észak-Amerikába költözött, ahol megírta első, 1997-ben publikált könyvét, A most hatalmát, mely nagy sikert aratott és 2000-ben felkerült a The New York Times Best Seller listájára.

2009-re A most hatalma és a másik fő műve, az Új Föld három-, illetve ötmillió példányban fogyott el Észak-Amerikában. 2008-ban Tolle egy tízrészes webináriumban tűnt fel és szerepelt Oprah Winfrey beszélgetős műsorában is, melyet körülbelül 35 millió néző követett figyelemmel.

Könyvei és tanításai számos kommentárt váltottak ki újságírói és teológiai körökből. Saját bevallása szerint egy bizonyos vallással sem azonosul, de írásait a spirituális tanítások széles skálája inspirálta. Írásaiban egyaránt megtalálhatóak a BuddhátólRamana Maharsitől és Niszargadatta Mahárádzstól (wd) átvett gondolatok, tanítások, valamint a misztikus irányzatokra, mint például a gnosztikus kereszténységre, az iszlám szúfizmusra, a zsidó kabbalára, vagy Jézusra, a Bhagavad Gítára vagy a buddhista zenre és dzogcsenre való utalások, s ezek többségéről saját felismeréseként beszél.

Tolle – bár a tanításaiban hangsúlyozza a vagyon halmozása és a jogdíjak értelmetlenségét – napjainkban a világ tíz legvagyonosabb önfejlesztő guruinak egyike, 15 millió dolláros vagyonával (kb. 4 milliárd Forint) a középmezőnyben helyezkedik el. Üzleti vállalkozása, a Tolle Teachings Inc. könyvkiadással, CD- és DVD-kiadással, előadások szervezésével és megtartásával foglalkozik, valamint saját, fizetős online televíziós csatornát üzemeltet. Előadásai a magas részvételi díjak mellett is telt házasak, és hatalmas érdeklődésre tartanak számot.

Új Föld

Hallgasd telefonon, zárolt képernyőn, vagy töltsd le!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük